NOVO PREUZIMANJE

Roglićev Orbico otvorio vrata poljskog tržišta

24.01.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Seriju akvizicija Orbico Grupa Branka Roglića nastavila je preuzimanjem poljske tvrtke Wella Professionals. Riječ je o tvrtki za distribuciju proizvoda za profesionalnu njegu kose, no Roglić tim kanalom planira distribuirati i druge brendove

'Wella Profesionals sad ćemo integrirati u tvrtku Orbico Poljska. Ne bih govorio o vrijednosti transakcije, no mogu reći da tvrtka koju smo preuzeli ima 50-ak zaposlenih i godišnji prihod od 16 milijuna eura. To je naša prva noga na tom tržištu, a cilj Orbico grupe sada više nije biti samo najveći distributer na tržištu jugoistočne Europe, nego i na srednjoeuropskome tržištu', rekao je Roglić za Lider.

Budući da je poljsko tržište s 40 milijuna stanovnika približno jednako veličini svih tržišta na kojima je Orbico dosad poslovao, ta je ambicija realna. Direktor Orbica u Poljskoj postao je Branko Jović, dosadašnji član Uprave u hrvatskom Orbicu.

Orbico grupa već je u rujnu prošle godine kupila 75 posto mađarske tvrtke Rafinanz. Tim je preuzimanjem Orbico osim na mađarsko tržište ušao u Češku, Slovačku i Poljsku.