NAKON ROHATINSKOG

Mirko Galić postao savjetnik Ivice Todorića

24.01.2013 u 07:37

Bionic
Reading

Mirko Galić, bivši ravnatelj HRT-a i donedavni hrvatski veleposlanik u Parizu, zaposlio se u Agrokoru kao savjetnik Ivice Todorića

 Biljana Gaurina
Mlađi Todorić i Mirko Galić na otvaranju Konzuma 2007. godine.

Informaciju o Galićevu zapošljavanju potvrdila je tportalu Agrokorova glasnogovornica Anja Linić: 'Mirko Galić od 1. siječnja 2013. zaposlen je u Agrokoru na poziciji savjetnika Predsjednika.'

Novinarsku karijeru Galić je započeo u Vjesniku, 80-ih je bio urednik političkog tjednika Danas, a 90-ih je izvještavao kao dopisnik iz Pariza. U vrijeme Račanove vlade izabran je za ravnatelja HRT-a, a 2007. imenovan je hrvatskim veleposlanikom u Parizu gdje je ostao do kraja 2012. godine.
 
S Ivicom Todorićem poznaje se desetljećima, koji je u Agrokoru, nakon završetka školovanja u Francuskoj, zaposlio njegova sina Mislava Galića, kao pomoćnika direktora riznice. Mlađi Galić ubrzo je postao direktor Leda koji je vodio deset godina, a 2008. imenovan je na poziciju izvršnog potpredsjednika koncerna, zaduženog za poslovnu grupu Hrana.

Dolaskom u Agrokor, Mirko Galić tako se pridružuje sinu, a Todorić povećava kolekciju poznatih savjetnika, nakon što je lani angažirao bivšeg guvernera Željka Rohatinskog.