PROMJENE U UPRAVI

Boris Teški novi predsjednik adriatica.neta

03.06.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Skupština dioničara adriatica.net Grupe imenovala je na svojoj današnjoj sjednici novu upravu te turističke grupacije kojoj će na čelu kao predsjednik Uprave od danas biti Boris Teški, izvijestili su iz adriatice.net Grupe.

Teški je tako na poziciji predsjednika Uprave jedne od najvećih turističkih grupacija u Hrvatskoj i regiji zamijenio Marka Vojkovića, osnivača adriatice.net, koji, kako se doznaje iz adriatice.neta, ostaje suvlasnik Grupe.

Osim Teškog kao novog predsjednika Uprave Skupština je imenovala i Selimira Ognjenovića novim potpredsjednikom Uprave za strategiju i poslovanje te Petera Imberga potpredsjednikom. Ivan Zec nastavit će biti član Uprave za financije.

Iz adriatice.net Grupe pritom posebno naglašavaju da je imenovanje nove Uprave strateška odluka u sklopu procesa integracije poslovanja na razini Grupe.

Tom je odlukom, kako navode, realiziran plan razdvajanja vlasničkih i upravljačkih funkcija čime će poslovanje Grupe doseći razinu neophodnu za stabilno i profitabilno poslovanje u aktualnim zaoštrenim gospodarskim okolnostima.

Napominju i da je novi predsjednik Uprave Boris Teški diplomirani ekonomist iz Zagreba s dugogodišnjim iskustvom na područjima upravljanja velikim sustavima te procesima restrukturiranja. Do sada je obnašao među ostalim funkcije člana Uprave Lure, direktora poduzeća Pliva Ljubljana, a od 2004. godine na čelu je tvrtke Instar d.o.o.

Selimir Ognjenović je dugogodišnji turistički djelatnik, suvlasnik tvrtke-članice adriatica.net Grupe ID Riva sa sjedištem u Muenchenu, dok za Petera Imberga navode da je predstavnik njemačke medijske kuće WAZ.