DOBAVLJAČ ZA ZRĆE

Kneževićev biznis preuzeli Tommy i Agrokor

Bionic
Reading

Zadarska trgovačka tvrtka Knežević od 1. siječnja više nije članica Gastro grupe i razdvaja se na dvije nove tvrtke. Tvrtka, čiji je osnivač poduzetnik Predrag Knežević tako se, prema podacima od 30. studenog prošle godine, podijelila na: Knežević d.o.o. i Toni nekretnine d.o.o.

Prema neslužbenim informacijama Poslovnog dnevnika prvu tvrtku, koja će nastaviti djelatnost veleprodaje kupuje Roto Dinamic, najveći domaći distributer za HoReCa kanal, inače u vlasništvu koncerna Agrokor. Nepoznato je što će biti s drugom tvrtkom - Toni nekretnine - koja na sebe preuzima dio imovine i poslovanja. Nejasan ostaje također i odnos sa splitskim trgovačkim lancem Tommy, u vlasništvu poduzetnika Tomislava Mamića. Naime, još početkom prošle godine Tommy je od Kneževića preuzeo dio maloprodaje.

O tome kolika je vrijednost spomenutih transakcija kao i zašto prodaje tvrtku Predrag Knežević nije htio govoriti. Prema podacima s Fine, tvrtka Knežević je 2011. godinu (posljednji službeni podaci) završila sa više od 110 milijuna kuna prihoda. U tvrtci je bilo 109 zaposlenih.

U Agrokoru su potvrdili sklapanje posla s Kneževićem te pojasnili da su preuzeli promet od oko 70 milijuna kuna. Roto Dinamic akvizicijom Kneževićeve veleprodaje dobiva važan dio tržiša, pogotovo kad je u pitanju ljetna sezona. Knežević je, naime, dobavljač za lokale koji se nalaze na popularnoj plaži Zrće na Pagu.