TVORNICA VIJAKA U KNINU

DIV zapošljava 350 radnika

Bionic
Reading

Tomislav Debeljak, vlasnik samoborske grupacije DIV, u Kninu upravo završava gradnju prve faze nove tvornice vijaka koja će zaposliti više od 350 novih radnika. Tvornica će kada bude u punom pogonu, izravno, što neizravno, otvoriti čak 700 radnih mjesta.

'Poslije višegodišnje kalvarije, koju, na žalost, neminovno prolaze svi koji investiraju u Hrvatskoj, mi smo, eto, na korak, da započnemo proizvodnju u našoj novoj tvornici u koju ulažemo 25 milijuna eura, od čega 15 milijuna vlastitog kapitala, a deset iz kredita HBOR-a', kazao je Slobodnoj Dalmaciji vlasnik Tomislav Debeljak.

U hali veličine gotovo pet nogometnih igrališta, po čemu je, zasigurno, trenutačno najveća novoizgrađena proizvodna hala u Dalmaciji, a po svoj prilici i u Hrvatskoj, radnici DIV-a, zajedno sa svojim kooperantima i uz pomoć stručnjaka iz Kine i Tajvana, odakle su i nabavljeni strojevi, ubrzano privode kraju njihovu montažu. Očekuje se da će dio instaliranih strojeva u probni rad u prvom kvartalu 2013.

DIV bi u konačnici trebao proizvodnju povećati deset puta, a izvoz bi sa sadašnjih 20 milijuna trebao porasti na respektabilnih sto milijuna eura. Tvornica će kada bude u punom pogonu, izravno, što neizravno, otvoriti čak 700 radnih mjesta.

'U Kninu će ukupno biti zaposleno više od 350 novih radnika, od kojih smo već njih više od 100 primili u radni odnos kako bismo ih na vrijeme pripremili za nove radne zadaće kroz obuku i usavršavanje. U tijeku je i daljnje zapošljavanje. Očekujemo da će i u pratećim servisnim i logističkim poslovima izvan same tvornice posao pronaći i osigurati najmanje još toliko radnika', ističe Darko Pappo, predsjednik grupacije DIV.