HUP O REJTINGU 'U SMEĆU'

Mudrinić: Želimo dati doprinos za nužne i hitne mjere

15.12.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Nakon što je agencija Standard&Poors objavila da je hrvatski kreditni rejting pao u 'smeće', odnosno da je s ocjene BBB-minus pao na BB-plus, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić ponudio je svoj doprinos i podršku Vladi da zajednički sastave paket kratkoročnih, ali potentnih mjera

'Nažalost, pokazalo se ispravnim ono o čemu već mjesecima, a i dulje, govore vodeći ekonomisti, domaći i strani stručnjaci - nismo napravili dostatne reforme, nismo smanjili javnu potrošnju i javni sektor', rekao je predsjednik HUP-a Ivica Mudrinić.

'Sad treba pronaći mudrost da stavimo znanje, razvojni potencijal i snagu hrvatskoga društva u funkciju razvoja i istinskog iskoraka', dodao je i istaknuo da bi Vlada trebala u najkraćem roku sastaviti i objaviti paket kratkoročnih, ali 'potentnih mjera koje mogu dati rezultate u kratkom roku te pridobiti povjerenje domaćeg i stranog kapitala'.

'Time bismo zaustavili rast nezaposlenosti i započeli oporavak. HUP je u tom smislu spreman dati svoju podršku i doprinos Vladi', poručio je Mudrinić.