POVLAČENJE IZ GOTALOVCA

Coca-Cola zatvara punionicu Bistre

04.12.2012 u 17:38

Bionic
Reading

Coca-Cola HBC Hrvatska zatvorit će punionicu vode u Gotalovcu, gdje se puni voda marke Bistra, a poduzet će i druge aktivnosti u sklopu programa preustroja radi povećanja konkurentnosti i očuvanja stabilnosti poslovanja

'Zbog nepovoljnoga stanja na tržištu, proizvodnja vode u Hrvatskoj za Coca-Colu HBC Hrvatska postala je neodrživa. Nakon provedenih analiza tvrtka je procijenila kako nema ekonomskoga opravdanja za zadržavanje punionice vode u Gotalovcu. Njezina je iskorištenost, naime, trenutačno svega 20 posto. Stoga će punionica u Gotalovcu prestati s radom 31. kolovoza iduće godine', izvijestili su iz Coca-Cola HBC Hrvatska.

Iako će tvrtka i dalje ostati prisutna na tržištu vode u Hrvatskoj, naglašavaju da se u narednome razdoblju odlučila snažnije posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti: proizvodnji i prodaji pića

'Sukladno tomu, proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prijevozom robe od 31. ožujka iduće godine većim dijelom prepušta se specijaliziranim tvrtkama kojima je to temeljna djelatnost', najavljuju u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska te napominju da su slični postupci izdvajanja skladišnih poslova i poslova međuskladišnoga prijevoza već obavljeni u drugim međunarodnim tvrtkama.

Uz postupno zatvaranje punionice vode u Gotalovcu, prepuštanje poslova međuskladišnoga prijevoza i dijela poslova skladištenja vanjskim dobavljačima, najavljuju i optimizaciju administrativnih poslovnih procesa.

Uslijed programa preustroja, bez posla će ostati 79 zaposlenika, od čega je 41 iz skladišta, 15 iz međuskladišnoga prijevoza, 21 iz punionice u Gotalovcu i dvoje iz administrativnih služba.

'Uprava je pokrenula razgovore s Radničkim vijećem kako bi se u socijalnome i partnerskome razgovoru donio odgovarajući program zbrinjavanja. Svim zaposlenicima bit će osigurane otpremnine u skladu s najboljom tržišnom praksom, a prestanak rada najavljen im je od četiri mjeseca do godinu dana unaprijed. Usto, tvrtka je za više od trećine zaposlenika obuhvaćenih programom preustroja pronašla posao kod drugih poslodavaca, a intenzivno se istražuje postoji li mogućnost pronalaženja posla i za ostale zaposlenike obuhvaćene tim programom', naglašavaju u Coca-Cola HBC Hrvatska.

Razloge za donošenje odluke o pokretanju programa preustroja pojasnio je i glavni direktor Coca-Cole HBC Hrvatska Mircea Draja.

'Nepovoljni uvjeti poslovanja na hrvatskome tržištu potaknuli su nas da uvedemo mjere kojima ćemo poboljšati svoju konkurentnost i time zaštititi dugoročnu stabilnost svojega ukupnog poslovanja u Republici Hrvatskoj. Predani smo nastavku ulaganja u hrvatsko tržište i vjerujemo da ćemo se vlastitim ulaganjima priključiti novomu zamašnjaku razvoja hrvatskoga gospodarstva čim se tržište oporavi', veli Draja koji najavljuje ulaganja u razvoj poslovanja i usluga Coca-Cole HBC Hrvatska koja je ove godine završila s uvođenjem integriranoga informatičkog sustava SAP Wave 2 vrijednoga više od pet milijuna eura.