RIBIĆ POZIVA NA PROSVJED

'Od deficita proračuna opasniji je deficit u glavama vladajućih!'

03.12.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Matica hrvatskih sindikata sutra će na Trgu svetoga Marka organizirati prosvjed s početkom u 11 sati. Očekuju kako će se u to vrijeme u Saboru usvojiti državni proračun za 2013. koji sindikati nazivaju 'nepravednim, diskriminirajućim i opasnim'

Čelnik Matice Vilim Ribić s današnje konferencije za novinare pozvao je sve građane da im se pridruže, jer Vlada, smatra, vodi pogrešnu gospodarsku politiku.

Snižavanje prognoze kreditnog rejtinga agencije Fitch došlo je i zbog toga što vladajući nisu uspjeli postići dogovor sa sindikatima, kazao je Ribić.

'Prilikom davanja ocjena kreditne agencije uzimaju u obzir i socijalnu nestabilnost. Mi smo nudili kompromisno rješenje koje je Vlada odbila. Bili smo spremni odreći se naših prava, ali da nam se ona vrate kad dođe do gospodarskog oporavka. Ministar Slavko Linić nije želio na to pristati. Htio je sve! A dobio je negativnu prognozu i okrenuo je ljude protiv sebe. Opasniji od deficita proračuna je deficit u glavama ljudi u Vladi', ustvrdio je Ribić.

Pozvao je premijera Zorana Milanovića da izađe pred javnost i da izjavu u kojoj će priznati kako su na vlast došli nepripremljeni, s krivim procjenama i kako će sad sve učiniti da se stvari poboljšaju.

'Ponašaju se kao da su pali s Marsa! Pitam se što su radili svih ovih osam godina dok se čekali da dođu na vlast', rekao je Ribić.

Branimir Mihalinec
, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, najavio je održavanje referenduma među zaposlenima u školstvu za smjenu ministra obrazovanja Željka Jovanovića.