OTPREMNINE RADNICIMA GORTANA

Reno Sinovčić preuzima tvrtku zadarskog dožupana

Bionic
Reading

Kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić idućeg bi tjedna trebao isplatiti otpremnine u iznosu od dva milijuna kuna za osamdesetak bivših radnika posrnule građevinske tvrtke Gortan građenje, piše Poslovni dnevnik

Sinovčić je prije dva mjeseca isplatio radnicima šest milijuna kuna za zaostale plaće od veljače do srpnja ove godine. Nakon Svih svetih ova zadarska tvrtka, u kojoj su zaposleni u svibnju i lipnju dobili otkaze kao tehnološki višak, trebala bi opet raditi, obećao im je Sinovčić preuzevši upravljačka prava nad poduzećem, piše Poslovni dnevnik.

Tvrtku Gortan građenje osnovala je tvrtka Gortan Zadar čiji su vlasnici Stanko Zrilić, zadarski dožupan iz redova HSLS-a, Zdravko Galić i tvrtka Lignum (u vlasništvu Milene i Ivana Jurjevića).

Zbog neisplate plaća radnici su ljetos bili prisiljeni na razne pritiske. Poveli su seriju štrajkova, blokirali prometnice i upravnu zgradu. Sinovčić se uključio u priču kao 'posrednik između uprave i radnika' u slučaju neisplate plaće. Dio medija je izvještavao da je na taj način rješavao svoj dug prema tvrtki za izvedene radove na poslovnoj zgradi na križanju ulica Domovinskoga rata i Hebrangove u Zadru.

Reno Sinovčić preuzeo je potraživanja Gortan građenja i 14. kolovoza isplatio zaostale plaće. Sada obećava nastavak rada, odnosno zapošljavanje stotinjak ljudi na investicijskim projektima diljem Zadarske županije, najavivši ulaganje od milijardu kuna na gradnji stambenih i poslovnih prostora te obnovi zgrada. Gortan građenju reprogramiran je samo dio duga. Sindikat predlaže da Ministarstvo financija do kraja riješi porezna dugovanja tako što će se i ostatak duga reprogramirati ili odgoditi njegova naplata.