HRVOJE BALENT

Todorićev zet sređuje Polikliniku Nemetovu

Bionic
Reading

U Poliklinici Nemetova u jeku je reorganizacija, a posebno angažirani konzultanti proučavaju situaciju kako bi se napravila strategija njezina budućeg poslovanja. Sve se to odvija pod budnim okom Hrvoja Balenta.

Polikliniku Nemetova u lipnju je preuzeo koncern Agrokor Ivice Todorića, i to od Basler osiguranja. Agrokor je preuzeo sto posto vlasništva, a cijena transakcije je i dalje nepoznata. U koncernu nisu htjeli otkriti detalje o tome koliko planiraju investirati u polikliniku, odgovorili su samo da su angažirali konzultante kako bi napravili vrhunsku zdravstvenu ustanovu.

Kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, u vezi s prelaskom u Nemetovu već se vode razgovori o transferima nekih poznatih liječnika iz drugih klinika. Sve se to odvija pod budnim okom Hrvoja Balenta u čijoj je nadležnosti (prema njegovoj potpredsjedničkoj funkciji u koncernu Agrokor) i poslovanje i razvoj Poliklinike Nemetova.

Nakon što je Agrokor s Baslerom potpisao kupoprodajni ugovor, na mjesto ravnatelja Poliklinike Nemetova u lipnju je imenovan Davorin Spevec, koji je dotad u koncernu bio na poziciji izvršnog direktora projekata. Iako se spekuliralo da će se kupnjom Nemetove Ivica Todorić širiti u zdravstvenom biznisu, iz Agrokora su takve planove proljetos demantirali. Pojasnili su da s Poliklinikom Nemetova imaju višegodišnju suradnju te da je glavni razlog njezina preuzimanja smanjivanje troškova osiguranja te mogućnost da za svojih 30.000 djelatnika u Hrvatskoj ponude bolje zdravstvene usluge.

U jeku preuzimanja u poliklinici je bilo zaposleno osamdesetak djelatnika. Prema neslužbenim informacijama, ta zdravstvena ustanova već dulje vrijeme ima financijskih problema.