TEDESCHI DEMANTIRA POREZNU

'Nisam dobio porezno rješenje, pa se nisam niti žalio'

Bionic
Reading

'Do danas nisam dobio porezno rješenje koje se prema proceduri i ne izdaje ako je utvrđeno da nema nepravilnosti', reagirao je Emil Tedeschi, većinski vlasnik Atlantic grupe na navode Nade Čavlović Smiljanec, ravnateljice Porezne Uprave u intervjuu Poslovnom dnevniku.

Odgovarajući na pitanje kako su prošli slučajevi od proljetos kad su Emil Tedeschi i vlasnik Agrokora Ivica Todorić pozvani u Poreznu da obrazlože nerazmjer između imovine i primanja, rekla je da su 'u tim slučajevima donesena rješenja, a stranke su podnijele žalbe'.

'Osobno sam se odazvao u Poreznu i priložio dokumentaciju iz koje je razvidno da u mom slučaju ne postoji nerazmjer između prihoda i imovine. Rečeno mi je i da nikad dosad nije priložen podnesak uz tako kompletnu, detaljnu i transparentnu dokumentaciju u jednom poreznom postupku. Nažalost, publicitet vezan uz aktivnosti Porezne i dalje se gradi na stigmatizaciji pojedinaca. S mojim imenom se manipulira bez utemeljenja. Pozdravljam uvođenje reda i discipline u poreznom sustavu, ali je izuzetno nekorektno i od strane Porezne uprave i od strane medija ovome pristupati senzacionalistički', kaže Tedeschi u Poslovnom dnevniku. U Agrokoru Ivice Todorića u četvrtak su poručili da nemaju komentara.