POTRAGA ZA NOVIM ŠEFOM

Ostojić shvatio: U ACI-ju ne treba politički kadrovirati

28.09.2012 u 17:00

Bionic
Reading

Je li odluka da ACI marine novog direktora potraže preko međunarodnog natječaja zaokret u Vladinoj politici političkog kadroviranja? S ministrom turizma Veljko Ostojićem kratko smo popričali o natječaju i planovima za privatizaciju ove državne kompanije u čijem je sastavu dvadesetak marina duž jadranske obale

ACI marine mogle bi dobiti inozemnog predsjednika uprave, koji će zamijeniti dubrovačkog HDZ-ovca Antu Violića. Na ovotjednoj sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka o raspisivanju međunarodnog natječaja za novog predsjednika uprave. Dok dio javnosti špekulira da je ta odluka rezultat neslaganja u koaliciji koja se ne može dogovoriti oko 'podijele fotelja ' u ovom poduzeću, ministar turizma Veljko Ostojić kaže da su samo u potrazi za najboljim kadrovima:

'Želimo dobiti najkompetentniju osobu neovisno odakle dolazi, samo to je poruka. Nadamo se da smo pokazali i transparentnost i želju za ozbiljnim kadrovskim promjenama', Ostojić je za tportal prokomentirao natječaj.

Za privatizaciju ACI marina bili su zainteresirani fondovi za gospodarsku suradnju i turska Dogus grupa koja je već u Zadru preuzela marine Dalmaciju i Borik, no čini se da im Ostojić nije sklon:

'Radi se o najvećem lancu marina na Mediteranu, o tvrtki koja posluje gotovo isključivo na pomorskom dobru. Mislim da ACI treba privatizirati po posebnom modelu, na drugačiji način, i to tako da građani Hrvatske sudjeluju u vlasničkoj strukturi. Dakle, ne dolazi u obzir klasična privatizacija ACI-ja', kazao je Ostojić poručivši da će detalji biti poznati do kraja godine.

Ostojić shvatio: U ACI-ju ne treba politički kadrovirati