NAPLATIO SMJENU IZ CO

Hrvoju Vojkoviću otpremnina od 7,5 milijuna kuna?

14.09.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Damira Mihanovića, Uskokova svjedoka u slučaju Fimi medija i bivšeg člana uprave Croatia osiguranja, Nadzorni odbor Croatia osiguranja odlučio je vratiti na posao, i to na mjesto predsjednika uprave Croatia zdravstvenog osiguranja

Hrvoje Vojković, bivši šef CO-a, uzeo je, pak, otpremninu koja u bruttu iznosi između 3,5 i 7,5 milijuna kuna i vjerojatno je jedna od najvećih otpremnina isplaćenih nekom direktoru u javnom poduzeću.

Iako je i Mihanović, prema sudskoj presudi i ugovoru koji je ranije imao u CO-u, stekao pravo na otpremninu u milijunskom iznosu, odbio ju je uzeti. Zatražio je tek simboličnu jednu kunu otpremnine te da mu se plati radni staž za vrijeme dok je bio bez posla zbog nezakonita otkaza, piše Večernji list. Riječ je o pet mjeseci jer se naknadno Mihanović zaposlio u upravi Kraša.

Mihanović i Vojković smijenjeni su, a potom i dobili otkaz iz CO-a, za vrijeme HDZ-ove vlade, i to nakon što je Mihanović u medijima progovorio o aferi Fimi medija. Dvije godine od otkaza i tužbe koju su obojica podignuli zbog nezakonita otkaza i dobili presude prema kojima ih poslodavac treba vratiti na posao, s Croatia osiguranjem postigli su dogovor.

CO: Nećemo se žaliti na presudu Trgovačkog suda

'Hrvoju Vojkoviću, sukladno odredbama iz nagodbe, i poštujući odredbe tada važećeg ugovora o radu, bit će isplaćen adekvatan zaostali iznos plaća, dok će Damiru Mihanoviću, sukladno odredbama nagodbe biti ponuđeno jedno od rukovodnih radnih mjesta u Grupi Croatia osiguranja', izvijestili su iz Croatia osiguranja.