SAD JE KASNO

Čačić: Izgradnja dvorana bila je prljava rabota

12.09.2012 u 16:18

Bionic
Reading

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić ustvrdio je danas da je model po kojem su se gradile dvorane za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2009. bio 'prljav i bez ikakve ekonomske utemeljenosti'

Nikoga ne treba čuditi to što su vlasnici dvorana u financijskim problemima jer su se gradile, ustvrdio je Čačić, na neisplativ i štetan način. 'To je bacanje novca', rekao je Čačić na upit novinara prilikom obilaska tvornice Elka da komentira situaciju u splitskoj Spaladium Areni.

Prvi potpredsjednik Vlade ponovio je da su za izgradnju novog bloka termoelektrane Plomin interes iskazale ugledne svjetske tvrtke te najavio da bi se do 1. travnja iduće godine trebao potpisati ugovor s jednim od ponuđača.

Osvrnuo se i na današnji prosvjed radnika RIZ-a ispred sjedišta Vlade koji za probleme u toj tvrtci dijelom krive i njega.

'Oni koji su prepolovili poslovanje RIZ-a i uništili ovu tvrtku sada vrše pritiske i manipuliraju radnicima', rekao je Čačić, dodajući da je država kao vlasnik odgovorna za stanje u RIZ-u i stoga će se ponašati odgovorno.