NAKON JOGURTA - LIJEKOVI

Luka Rajić pokreće biznis u Hrvatskoj

16.05.2009 u 08:21

Bionic
Reading

Dvije godine nakon što je francuskom Lactalisu prodao Dukat, nekadašnji kralj mliječne industrije Luka Rajić vraća se biznisu u Hrvatskoj

Prehrambenu industriju sad je odlučio zamijeniti lijekovima, pa će u Hrvatskoj novac uložiti u farmaceutski biznis, odnosno u tvornicu i laboratorije za proizvodnju generičkih lijekova, piše Večernji list. Početkom ove godine Rajić je osnovao tvrtku PharmaS za proizvodnju i promet lijekova sa sjedištem na Radničkoj cesti i zaposlio 15 ljudi, uglavnom Plivinih stručnjaka.

'Procijenio sam da je kriza pravi trenutak za investiranje u proizvodnju lijekova. Počinjem ulagački ciklus za koji vjerujem da će uspjeti,' prenio je Rajićeve riječi Gordan Radin, direktor tvrtke Lura ulaganja

Radin dodaje da je Rajić tim potezom zapravo održao svoje obećanje dano nakon prodaje Dukata da će novac dobiven prodajom mliječnog carstva uložiti u Hrvatsku.

'Rajić se iz hrvatskog gospodarstva nikada i nije povukao jer je cijelo vrijeme bio prisutan u tvrtki Lura ulaganja' rekao je Radin. No, tvrtka Lura ulaganja bavi se analizom poslovnih mogućnosti i prilika za investiranje, što je zapravo neusporedivo s gradnjom tvornice lijekova. Radin dodaje da je nakon proizvodnje probiotičkih mliječnih proizvoda, koji spadaju u zdravu hranu, biznis s lijekovima logičan nastavak ulaganja.

Činjenica je pak da se danas u svijetu prilično jeftino mogu kupiti tzv. file-ovi za proizvodnju lijekova. Poznato je da je Rajić i u Luri rado kao svoje menadžere zapošljavao ljude koji su radili u Plivi... Iako u Hrvatskoj pokreće biznis od kojega puno očekuje, Rajić će ostati živjeti u Švicarskoj. On se, naime, u Ženevu odselio 2003. i pokrenuo novi biznis. U Švicarskoj je kupio malu tvornicu čokolade Favarger koja mu je bila jedini biznis do pokretanja farmaceutskog u Hrvatskoj.