AFERA MILANOVIĆEVE VLADE

Napokon poništen namješteni Hajdašev natječaj

28.08.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Zračna luka Zagreb poništila je natječaje za radna mjesta zamjenika direktora i voditelja poslova istraživanja tržišta koji su bili namješteni, piše Večernji list

Zamjenik direktora ZLZ-a trebao je postati zaposlenik Ministarstva pomorstva Krunoslav Šams, a voditelj poslova istraživanja tržišta Jadran Kapor, savjetnik direktora ZLZ-a Tončija Peovića, piše Večernji list. Ipak, nakon što su mediji otkrili namještaljku, ZLZ-u i resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću nije preostalo ništa drugo nego da ponište te natječaje.

Osim što je fotelja zamjenika direktora izmakla Šamsu, bez fotelje zagrebačkog direktora mogao bi ostati i Tonči Peović, piše Večernji. Ministar Hajdaš Dončić upravo Peovića smatra glavnim krivcem za stvaranje afere s pokušajem postavljanja Šamsa na mjesto zamjenika direktora. Naime, nakon što su iz Ministarstva na Pleso stigli mailovi o postavljanju Šamsa na mjesto zamjenika direktora, Peović se branio od tog imenovanja time da mora raspisati natječaj iako nema nikakve zakonske obaveze za to.

Peović navodno nije želio Šamsa za svog zamjenika jer mu je prijetnja da će ga smijeniti s direktorskog mjesta kad Francuzi preuzmu upravljanje Plesom.