TURCI RAZOČARALI LINIĆA?

Danas će biti poznata sudbina Dine i Diokija

Bionic
Reading

U Ministarstvu financija danas bi se trebalo odlučiti o daljnjoj sudbini Diokija i Dine. Prva je mogućnost ta da turska tvrtka Čališkan uplati obećani predujam od pet milijuna eura za isplatu zaostalih plaća, a druga mogućnost proglašenje stečaja i za omišaljsku tvrtku, piše HRT

Dio radnika omišaljske Dine na svojim je radnim mjestima, a neki su na čekanju. Dopredsjednik Sindikata radnika Dina-Petrokemije Omišalj Predrag Mihaljević u petak je rekao kako je od turskog investitora dobio neslužbene informacije da su ugovori potpisani i poslani u Ministarstvo financija.

Riječ je o jamstvu od pet milijuna eura, a time bi se ispunili uvjeti za preuzimanje Dine i isplatu plaća. No službena se potvrda zasad ne može dobiti ni u Ministarstvu financija ni u Diokiju, piše HRT

Poslovni dnevnik neslužbeno doznaje kako turski partner u pokretanju proizvodnje u dijelu Diokija, točnije pogona Dina Petrokemije u Omišlju, nije, kao što se očekivalo, prihvatio prijedlog predugovora, koji je prošlog tjedna odobrio Nadzorni odbor Diokija.

Prema njihovim informacijama, Čaliskan je u predugovor unio niz izmjena i svojih prijedloga, a o čemu se sve radi i hoće li oni biti prihvatljivi za hrvatsku stranu, vidjet će se po Linićevoj reakciji. No ako se zna da je već i njegov nenadani istup potkraj prošlog tjedna i najava mogućeg pokretanja stečaja u toj petrokemijskoj industriji bio zapravo pritisak na partnera iz Turske, sve upućuje na to da stečaj nije bez izgleda.