EUFORIČNI ČAČIĆ

Cijeli svijet želi graditi Plomin C!

10.08.2012 u 15:54

Bionic
Reading

'Njemačke, francuske, talijanske, korejske i da ne nabrajam dalje, tvrtke žele sudjelovati u projektu izgradnje Plomina C. Ukupno, dosad se javilo 45 ponuđača, među kojima su najveće svjetske kompanije', izvijestio je predstavnike sedme sile prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić

I dok većina njegovih kolega odmara na moru, Čačić se danas ukazao u Zagrebu te je na konferenciji za novinare, s nogu u holu Ministarstva gospodarstva, objavio kako je slovensko Ministarstvo poljoprivrede i okoliša pozitivnim ocijenilo projekt Plomin C.

'Ovdje se ne radi više samo o stavu hrvatske Vlade već i o stručnim procjenama naših susjeda', istaknuo je Čačić, ponovivši kako svi oni kojima je ekologija na srcu moraju podržati izgradnju novog bloka plominske termoelektrane.

Nakon što je izvijestio kako se dosad javilo 45 ponuđača otkrio je kako je prvi ponudu poslao njemački RWE

Čačić o Plominu

'Podsjećam na izjave vođa Zelenih koji su tvrdili kako su bili na skupštini RWE na kojoj je odbijeno sudjelovanje u izgradnji Plomina C. Sad se pokazalo da je to bila dezinformacija i potpuna laž', rekao je Čačić.

Iako prostorni plan Istarske županije ne predviđa izgradnju nove termoelektrane na ugljen, Čačić kaže kako to nije problem jer o tako značajnom projektu ne može odlučivati lokalna vlast, već država

'Razgovaramo s lokalnim čelnicima, postigli smo već neke kvalitetne dogovore. Lokalna zajednica s pravom puše i na hladno jer u prošlosti neka obećanja nisu ispoštovana, ali sad neće biti tako. Osim što će imati čišći okoliš, Plomin C će im donijeti i druge benefite', obećao je Čačić.