RADNICI U STRAHU

Neizvjesna budućnost dubrovačkog Atlasa

10.08.2012 u 09:58

Bionic
Reading

Predstavnici Radničkog vijeća Atlasa Dubrovnik sastali su se jučer s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušiće i upoznali ga sa trenutnim stanjem u toj turističkoj agenciji te izrazili zabrinutost za njenu budućnost

Prije Domovinskog rata ta je agencija bila jedna od vodećih turističkih agencija u bivšoj državi u kojoj je bilo zaposleno 1400 Dubrovčana, a danas ih je ostalo svega 63, rečeno je.

Članovi Radničkog vijeća gradonačelnika Vlahušića su upoznali sa trenutnim stanjem te izrazili zabrinutost za daljnju sudbinu agencije i njezinih zaposlenika. Kako je istaknuto, u tijeku je peti program zbrinjavanja djelatnika u dvije godine, ovaj put bez posla bi trebalo ostati 14-toro djelatnika, a za tri tjedna najavljena su nova otpuštanja.

Predstavnici Radničkog vijeća Atlasa Dubrovnik zatražili su pomoć Grada Dubrovnika, što im je gradonačelnik Vlahušić i obećao. On je kazao da će učiniti sve da se stanje popravi i razgovarati sa sadašnjim vlasnicima o njihovim budućim namjerama.

'Atlas je za Dubrovnik brend koji je stvaran desetljećima, kao što su to vaterpolo klub Jug i folklorni ansambl Linđo, te ga je važno očuvati i održati', naglasio je Vlahušić dodajući kako Dubrovnik treba snažnu i jaku izvornu dubrovačku agenciju kakav je nekada bio Atlas.

Podsjetimo, Bianca Matković, bivša bliska suradnica Ive Sanadera, postala je nedavno članica uprave Atlasa i ona bi trebala pomoći, objašnjeno je iz tvrtke, 'na strateškom pozicioniranju agncije'.