ODLAZAK IZ CENTRA

Tisak investirao 125 milijuna kuna u novo sjedište

01.08.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Tisak je danas otvorio novi distribucijski centar i upravnu zgradu u Slavonskoj aveniji u Zagrebu, investiciju vrijednu 125 milijuna kuna

Novi distributivni centar i upravna zgrada prostiru se na površini od 13.555 metara kvadratnih, od čega se skladišni prostor proteže na čak 5.500 metara kvadratnih, što je gotovo pet puta više od skladišnih prostora koje je Tisak imao u starom distributivnom centru.

U novom distributivnom centru objedinjeni su procesi tiražiranja, zaprimanja, komisioniranja i otpreme tiskovina, prikupljanja i obrade remitende te ostali logistički procesi nužni za osiguranje kvalitete svakodnevne distribucije na više od 8.000 isporučnih mjesta

'Ovih dana otvaramo čitav niz novih objekata; prošli tjedan farme u Belju, danas distributivni centar Tiska, idućih dana najsuvremenije pretovarno postrojenje u luci Vukovar, bioplinsku elektranu u Gradecu i mnoge druge. Sva ova ulaganja garantiraju konkurentnost i daljnji razvoj na zahtjevnom tržištu EU-a, čija članica uskoro postajemo', naglasio je potpredsjednik Uprave Agrokora Damir Kuštrak prilikom otvaranja centra.

Od 2007. godine, kada je ušao u sustav Agrokora, Tisak se razvio u vodećeg hrvatskog distributera tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera, koji svaki proizvod može u roku od 24 sata distribuirati na bilo koje mjesto u Hrvatskoj.

Tisak danas ima više od 1.300 kioska te svakodnevno komunicira s gotovo 2.000 veleprodajnih kupaca. Uključujući ulaganje u novi distributivni centar i upravnu zgradu, ukupno investiranje Agrokora u Tisak iznosi više od 500 milijuna kuna.

Investitor ovog projekta je tvrtka Vetel, a izvođači radova bili su Tehnika, KFK Tehnika i Siže Kupres, dok je projektni tim činila tvrtka TOGA Inženjering na čelu s inženjerkom Ljubicom Tošić.