MILIJUNSKE OTPREMNINE?

Sud vraća Vojkovića i Mihanovića u Croatia osiguranje

25.07.2012 u 09:31

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu donio je presudu prema kojoj se odluka Nadzornog odbora Croatia osiguranja o razrješenju Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića, bivših čelnika tog osiguravajućeg društva, proglašava ništavnom

Tom presudom Trgovački sud omogućio je Vojkoviću i Mihanoviću da se vrate u Upravu Croatia osiguranja, na mjesta s kojih su razriješeni krajem veljače 2010. godine, a budući da tada nisu dobili nikakvu otpremninu, obojica bi ovom odlukom suda mogla itekako financijski profitirati, piše Jutarnji list

Oduku o njihovu razrješenju, na prijedlog Vlade, donio je tadašnji Nadzorni odbor, čiji je predsjednik bio bivši HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker, a u kojem je sjedio i njegov stranački kolega Andrija Hebrang. Vojković i Mihanović na temelju te odluke podnijeli su tužbu Trgovačkom sudu koji je presudio u njihovu korist.

Mihanović i Vojković dobili su otkaz bez otpremnine, a sankcionirani su zato što su svojim medijskim istupima nanijeli štetu tvrtki u kojoj su radili, objašnjavali su poslije svoju odluku Hebrang i Šuker. Mihanović je svoj jedini istup u medijima imao u vezi s otkrivanjem afere Fimi media koja je potresla tadašnju HDZ-ovu vlast.

Mihanović još ne zna hoće li se vraćati u CO jer je u Upravi Kraša, dok se Vojković sasvim sigurno neće vraćati u Croatia osiguranje, ali svakako će zatražiti otpremninu na koju je imao pravo nakon što je dobio otkaz u tom društvu. Mediji su već pisali kako ima pravo na otpremninu od čak 890.000 kuna, a uračunaju li se u tu svotu i zatezne kamate, mogla bi biti milijunska.