POZIV ZAINTERESIRANIM

HEP traži strateške partnere za Plomin C

24.07.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Hrvatska elektroprivreda (HEP) pozvala je danas potencijalne strateške partnere da iskažu svoj interes za sudjelovanje u projektiranju, inženjeringu, financiranju, izgradnji, upravljanju i održavanju Termoelektrane (TE) Plomin C, a krajnji rok za iskazivanje interesa je 14. rujna

HEP je, naime, danas na svojoj internet stranici i u nekim dnevnim novinama objavio obavijest o zahtjevima za iskazivanje interesa za sudjelovanje strateškog partnera u projektiranju, inženjeringu, financiranju, izgradnji, upravljanju i održavanju elektrane na ugljen snage od oko 500 megavata (MW) u Plominu, TE Plomin C, uključujući isporuku goriva potrebnog za rad TE Plomin C, u skladu s važećim društvenim i okolišnim zahtjevima i obvezama koje će Hrvatska imati sukladno shemi trgovanja emisijama stakleničkih plinova Europske unije.

Prema obavijesti, ponuđač koji dostavi ekonomski najpovoljniju ponudu bit će odabran kao strateški partner u skladu s ograničenim natječajnim postupkom provedenim u skladu s direktivama EU o javnoj nabavi.

Kriteriji za pretkvalifikaciju koje moraju ispuniti kandidati koji žele sudjelovati u natječaju definirani su u dokumentaciji za pretkvalifikaciju koja se može dobiti u HEP-u.

Krajnji rok za podnošenje iskaza interesa je 14. rujna 2012. u 12,00 sati.

Iz HEP-a su najavili da će više detalja o otvaranju postupka odabira strateškog partnera u projektu izgradnje TE Plomin C-500 iznijeti na konferenciji za novinare koja će se danas održati u HEP-u, u 13 sati.