ĐURO ĐAKOVIĆ:

'Ne spašavamo Ingru, to je strateški potez'

19.07.2012 u 15:26

Bionic
Reading

'Nismo spasitelji Ingre, već je odluka o akviziciji dobro promišljen poslovni potez', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave brodskog Holdinga Vladimir Kovačević

Istaknuo je kako je preuzimanje Ingre, s kojom postoji dugogodišnja suradnja, u najboljem dugoročnom interesu širenja na strana tržišta, gdje bi Đ. Đ. postojeću ponudu nadopunio sveobuhvatnim inženjerskim uslugama.

'Upravo je Ingra inženjering - kompanija sa značajnim referencama na inozemnim tržištima te komplementarna s proizvodnim programima Đure Đakovića', kazao je Kovačević, dodajući da akvizicija neće ugroziti poslovanje grupacije

Jedna je od zadaća nove Uprave osvajanje novih tržišta, prije svega Afrike, Bliskog istoka i jugoistočne Azije, kako finalnim proizvodima u koje će biti ugrađene najviše tehnologije i koji trebaju biti brend tako i uslužnom proizvodnjom za svjetske kompanije.

Programsko restrukturiranje podrazumijeva redefiniranje svih proizvoda u četiri novostvorene divizije – obrana, promet, industrija i energetika te graditeljstvo i infrastruktura. S tim smo procesom, kao i s financijskim, kadrovskim i tržišnim restrukturiranjem već započeli pa vjerujemo kako će većina aktivnosti biti okončana do početka studenoga', kazao je predsjednik Uprave Holdinga.

Đuro Đaković holding morat će osigurati najmanje 80 milijuna kuna za preuzimanje građevinske kompanije Ingra. Proizlazi to iz same obavijesti Đure Đakovića o namjeri preuzimanja Ingre u kojoj stoji da će istaknuti cijenu kao ponderirani prosjek u zadnja tri mjeseca. Taj prosjek iznosi 5,98 kuna po dionici, a kada se on zbroji s ukupno 13,5 milijuna dionica Ingre koje su u optjecaju, onda se dobije upravo ta cijena.