KOLIKO SU ZARADILI

Hanžeković najuspješniji, Nobilo u gubitku

Bionic
Reading

Odvjetničko društvo (OD) Hanžeković i partneri i dalje ima najveće prihode među svim odvjetničkim uredima u Hrvatskoj. Nakon 29,3 milijuna kuna prihoda u 2010., lani je taj ured sa 85 zaposlenih prihodovao 48,7 milijuna kuna, a bruto dobit je skočila za 19 puta, sa 862.039 na 16,4 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik

Na drugom je mjestu i dalje OD Grgić i partneri, u vlasništvu Dubravka Grgića, poznatijeg kao suvlasnika Euroherc osiguranja. Tom su društvu sa 56 zaposlenih prihodi lani narasli na 26,3 milijuna kuna, što znači da se zaostatak za Hanžekovićem povećao na 22 milijuna kuna.

Zanimljivo je da na listi odvjetnika s najvećim prihodima nedostaju mnoga zvučna imena, krivičari koje gledamo skoro svaki dan na televiziji, snimljene ispred sudova u Haagu i Zagrebu. Nema Čede Prodanovića, Jadranke Sloković, Ante Nobila, Branka Šerića, Krešimira Krsnika, Ljube Pavasovića Viskovića... Oni se prema ostvarenom i iskazanom prihodu ne nalaze među prvih stotinu odvjetnika u Hrvatskoj?!

Na ljestvici Fine stoti odvjetnik je ostvario prihod od gotovo 2,5 milijuna kuna. Prodanović je, primjerice, iskazao prihod od milijun kuna i bruto dobit od 410 tisuća kuna, dok je Nobilo, prema Poslovnoj Hrvatskoj, ostvario godišnji prihod od tek 213 tisuća kuna i godinu je završio s gotovo pola milijuna kuna gubitka, odnosno nešto manje nego što iznose njegova iskazana potraživanja od kupaca.

Na trećem je mjestu OD Divjak, Topić, Bahtijarević, specijalizirano za trgovačko pravo i pravo društava s naglaskom na projekte i transakcije u područjima projektnog financiranja infrastrukture, nekretnina, energije, kao i preuzimanja i spajanja trgovačkih društava.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE