NOVI HOTEL

Hilton u Zagrebu otvara se na jesen

03.07.2012 u 13:30

Bionic
Reading

U poslovnom centru Green Gold na uglu zagrebačke Radničke i Vukovarske ulice, na jesen će se otvoriti hotel DoubleTree by Hilton, investicija slabo poznatog milijunaša Branka Perkovića, koji je s brendom luksuznog hotelskog američkog lanca potpisao ugovor o upravljanju

Riječ je o investiciji građevinskog poduzetnika Branka Perkovića, poznatog kao 'kralja Radničke' koji je vlasnik poslovno-trgovačkog kompleksa Green Gold i dijela poslovnog centra na Zavrtnici. S grupacijom Hilton Perković je u rujnu prošle godine potpisao tzv. management agreement odnosno ugovor o upravljanju za hotel DoubleTree by Hilton u Zagrebu

Danas je predstavljen upravljački tim zagrebačkog hotela; novi će hotel zapošljavati 70 ljudi, a na čelu ekipe je Nizozemka Karin van den Berg. Iako je bilo najavljeno da će hotel sa 152 sobe, spa-centrom i bazenom biti otvoren ovoga proljeća, rok je pomaknut na jesen. Van den Berg kaže da se kasnilo zbog produljenja građevinskih radova.

Na pitanje kakvu posjećenost očekuju, Van den Berg je istaknuo da moraju puno raditi na promociji Zagreba. Cijena noćenja će iznositi od 120 do 200 eura. Šef kuhinje Tomislav Nikšić pripremat će gostima grill u restoranu Oxbo, koji će imati otvorenu kuhinju.

DoubleTree brend je luksuznog lanca Hilton, poznat je po tome što goste dočekuje čokoladnim kolačićima i, iako se to izbjegava spominjati, riječ je o jeftinijem Hiltonovom brendu koji funkcionira uglavnom po principu franšiza.

Ovo je treći Hiltonov projekt u Hrvatskoj, nakon otvaranja Hilton Imperiala u Dubrovniku te franšize za hotel Marjan Hilton u Splitu, koji je još u izgradnji. U vrijeme potpisivanja Perkovićeva ugovora s Hiltonom, procjenjivalo se da je investicija 'teška' 170 milijuna kuna.