INICIJATIVNI SASTANAK

Restrukturiranje TŽV-a Gredelj i objedinjavanje hrvatske željezničke industrije

28.06.2012 u 19:21

Bionic
Reading

Na inicijativu nadležnih ministarstava za objedinjavanjem postojećih potencijala nekoliko hrvatskih tvrtki za proizvodnju željezničkih vozila u jedinstvenu tvrtku koja će moći realizirati proizvodnju tračničkih vozila i opreme danas je u sjedištu HŽ Holdinga održan inicijativni sastanak sa ciljem definiranja koncepta objedinjavanja hrvatske željezničke industrije, priopćeno je iz HŽ-a

O tome su razgovarali predsjednici uprava HŽ Holdinga, HŽ Putničkog prijevoza, Tvornice željezničkih vozila Gredelj, Končar - elektroindustrije i Končar - Električnih vozila.

Oni su pozdravili inicijativu nadležnih ministarstava koju smatraju svojom šansom za daljnji razvoj industrije u kojoj TŽV Gredelj i Končar imaju dugotrajno zajedničko iskustvo.

Prvi ljudi tih tvrtki dali su smjernice i nalog stručnom timu, koji će do polovice sljedećeg tjedna izraditi dinamiku i koncept objedinjavanja i predložiti ga Vladi na usvajanje.


Današnji inicijativni sastanak, kako se navodi, zapravo je i početak procesa restrukturiranja TŽV-a Gredelj koji je predviđen u okviru Programa restrukturiranja HŽ Putničkog prijevoza, inače vlasnika Gredelja.

Naime, Nadzorni odbor HŽ Putničkog prijevoza prihvatio je 19. lipnja Program restrukturiranja HŽ Putničkog prijevoza, nakon čega je 21. lipnja održana Skupština HŽ Putničkog prijevoza koja je donijela pripadajuće odluke i proslijedila ih zajedno sa Programom restrukturiranja HŽ Holdinga Nadzornom odboru HŽ Holdinga na usvajanje, navodi se u priopćenju.