SVI PREMIJEROVI LJUDI

Uvodi se pravobranitelj za poduzetnike

Bionic
Reading

Uskoro bi poduzetnici pri Uredu premijera RH trebali dobiti jedinstven centar za pomoć u kojem bi mogli iznositi svoje probleme i pritužbe na rad domaće administracije, a sve s ciljem da se nekako ubrza trenutno jako dugačak put od nastanka poduzetničke ideje do njene realizacije

'Razmišlja se o tome, ali odluka još uvijek nije formalizirana', kazali su Poslovnom dnevniku u Vladinoj Službi za odnose s javnošću. Za sada se ne zna koliko će se ljudi zaposliti u novom uredu, kakve će biti njihove kvalifikacije za taj posao ni kada započinju s radom.

A kad se projekt realizira, trebala bi nestati lutanja između raznih ministarstva i maltretiranja s obilaženjem nebrojenih ureda. Ideja je da se svatko tko bude imao neke probleme - primjerice u slučaju da ga, slučajno ili namjerno, ometaju u poduzetničkoj aktivnosti i godinama ga koče ili je zbog nečeg drugog nezadovoljan radom birokracije - ubuduće može obraćati izravno premijerovim ljudima.

I premijer Milanović u nedavnom je intervjuu izjavio da se razmišlja o projektu koji bi otvorio prostor poduzetnicima da napadaju i kritiziraju.

Iako ideja o probijanju prečaca između Vlade i poduzetnika zvuči zanimljivo, njome se istovremeno priznaje da se do sada nije radilo dobro jer već postoji nekoliko sličnih institucija, primjerice pri Ministarstvu obrta i Ministarstvu gospodarstva.