VELJKO OSTOJIĆ:

'Planiramo 3 do 5 posto veće prihode od turizma'

25.06.2012 u 21:20

Bionic
Reading

Ministar turizma Veljko Ostojić istaknuo je danas kako planiraju brojke od prošle godine što se dolazaka i noćenja tiče, a imaju ambiciju povećati financijski prihod za negdje tri do pet posto

Najavio je da će prve komentare, odnosno analizu prvih šest mjeseci rezultata turističke sezone dati sljedeći tjedan. 'Kako sada stvari stoje, stoje sukladno našim planovima i predviđanjima i tu neće biti nikakvih iznenađenja', rekao je Ostojić.

U vezi strašne prometne nesreće češkog autobusa, Ostojić je istaknuo kako je jedan dio njegove poruke bio upućen ne samo Česima nego i svim turistima, neovisno odakle dolaze - da su praznici ipak vrijeme kada treba malo manje obraćati pažnju na sat i kada treba putovati odmoreno. 'Jer doći pola sata prije ili kasnije na destinaciju nije presudno kad se ima u vidu sigurnost', poručio je ministar turizma Veljko Ostojić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je da je većina čeških turista koji su stradali u toj strašnoj prometnoj nesreći češkog autobusa transportirani u svoju domovinu, osim njih petero koji su ostali na liječenju u gospićkoj bolnici i dvije djevojčice koje su ostale na liječenju u zagrebačkoj bolnici "Rebro".

Ministar je istaknuo da su djevojčice dobro i da će ih danas obići.