MANJE LJEŠNJAKA I MLIJEKA

Srbi uvjereni da ih Podravka vara s lošom Lino ladom

03.06.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Srbijanska Udruga za zaštitu potrošača pozvala je na bojkot Podravkinog namaza Lino lada jer smatraju da je lošije kvalitete od one koja se prodaje u Hrvatskoj. Točnije, tvrde kako se u namazu nalazi manje lješnja i mlijeka

Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije ističe kako prodaja takve Lino lade na tamošnjem tržištu nije iznenađenje.

'Odavno je poznato da mnogi proizvodi koji dolaze na tržište Srbije nemaju istu kvalitetu kao original. To je vrijeđanje dostojanstva potrošača, koji trebaju bojkotirati takve proizvode. Srbija ne smije dopustiti da budemo smetlište ili deponija Europe', rekao je Papović za Kurir.

Kao dokaz za ove tvrdnje uima se ispitivanje Lino lade od 400 grama, u kojima ima, tvrdi Kurir, manje lješnjaka i mlijeka nego u onima koji se prodaju u Hrvatskoj. U proizvodima za srbijansko tržište ima tri posto lješnjaka, dok u hrvatskim ima 12 posto. Hrvatski namaz iam 21 posto punomasnog mlijeka u prahu, dok srpski, ističe Kurir, 14 posto.

Iz Podravke se brane kako je izvorna Lino lada za srbijansko tržište izmijenjena jer se originalni namaz nije svidio tamošnjim kupcima te se loše prodavao.