VRHUNSKA KVALITETA

Le Meridian Lav nagrađen oznakom Q

31.05.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Ministarstvo turizma uvodi novu oznaku za kvalitetu hotela u hrvatskom turizmu Q. Ta oznaka je zasad dodijeljena trima hotelima koji odnosom prema poslu i gostu u ovom trenutku odskaču od konkurencije. Novu oznaku Q čelnim ljudima hotela Le Meridien Lav u Splitu, Monte Mulinija u Rovinju i Valamar Lacroma u Dubrovniku uručio je ministar turizma Veljko Ostojić

Nagradu će moći dobiti najviše do deset posto od ukupno 600 hotela s tri, četiri i pet zvjezdica u Hrvatskoj. U splitskom hotelu Le Meridien Lav, u kojem je danas predstavljen i novi chef Zdravko Perić koji je iskustvo sticao 20 godina radom u lancu hotela Four Season, razgovarali smo o novoj inicijativi ministarstva turizma s generalnim direktorom Arnoudom Zaalbergom. On je pozdravio inicijativu i izrazio zadovoljstvo što je hotel kojim on upravlja dobio novu oznaku za kvalitetu Q.

'To će nam znatno pomoći u našim nastojanjima da gradimo prepoznatljivu i kvalitetnu destinaciju. Q je i oznaka koja će kvalitetu hrvatskog turizma sasvim sigurno podići na jednu višu razinu, ali i znatno pripomoći u našem nastupu prema vani. Le Meridien je kao brand dobro poznat u svijetu i ova oznaka Q će djelovati dvosmjerno. Značajna je za lokalnu destinaciju, pokazatelj je visokih standarda obučenosti i usluge u hotelu u svjetskim razmjerima, ali će značiti i dodatnu oznaku kvalitete za brand Le Meridien', rekao je Zaalberg.

Zaalberg ističe da će daljnjim razvojem i osnaživanjem destinacije korist imati i lokalna zajednica, kao i hrvatski turizam u cjelini. 'Ponavljam da vani trenutno vlada izuzetan interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju, primjerice u Rusiji ili Brazilu, novim rastućim tržištima i ovakve inicijative su svakako dobro došle. Naravno, ostaje problem koji treba nastaviti rješavati, a to je sezonski karakter turizma. Ljeto nije dovoljno, a od produžetka sezone korist bi za hrvatsku ekonomiju bila višestruka', zaključio je Arnoud Zaalberg.