TAMARA OBRADOVIĆ MAZAL

'Treba nam zakon o pristojnosti i brzini'

23.05.2012 u 13:52

Bionic
Reading

'Hrvatskoj treba zakon o pristojnosti i brzini, da poboljšamo investicijsku klimu', našalila se na račun hrvatske birokracije jedna od čelnica tog istog sustava, zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal otvarajući The EU-Croatia business and investment summit u zagrebačkom hotelu Esplanade, koji je organizirala tvrtka Euroconvention

Iako je predviđen pozdravni govor prvog potpredsjednika, nije ga bilo, no Vladu su predstavljali Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta i Tamara Obradović Mazal, zamjenica ministra gospodarstva.

Optimistični dvojac očekuje ove godine 2,4 milijarde eura stranih investicija, od kojih bi većina trebala biti iz EU zemalja. U 2014. Hrvatska očekuje čak 4,2 milijarde eura investicija što bi bilo prvi put da se nadmaši brojka iz predkrizne 2008. godine.

'Zašto bi strani investitori izabrali Hrvatsku? Zbog dobre infrastrukture, obrazovanih ljudi i važnog geografskog položaja,' kazao Maras.

Obradović Mazal smatra da je Vlada već poslala jasnu poruku i povukla poteze koji bi trebali olakšati investicije. Kao ključne sektore istaknuli su promet, energetiku i turizam.