TREĆI U HRVATSKOJ

Bricostore otvorio prodajni centar u Jelkovcu

15.05.2012 u 15:56

Bionic
Reading

Francuski lanac trgovina za uređenje vrta i doma Bricostore predstavio je danas svoj novi, treći prodajni centra u Hrvatskoj, u sesvetskom naselju Jelkovec kod Zagreba veličine 10 tisuća četvornih metara u kojem je zaposlio 100 djelatnika i u koji je ukupno uložio 187 milijuna kuna

Centar se za kupce otvara sutra, a kao i prva dva otvorena u Kaštel Sućurcu i u Puli nudi više od 40 tisuća različitih artikala, od kojih za 800, po riječima direktora centra u Jelkovcu Stephanea Demoulinea, garantiraju najpovoljnije cijene u Hrvatskoj.

U sva tri centra Bricostore u Hrvatskoj zapošljava više od 300 djelatnika, ukupno je u njih uložio više od 460 milijuna kuna, a kako je danas kazao predsjednik Uprave trgovačkog lanca Bricostore Philippe Bresson, s novim centrom u Hrvatskoj planiraju postići i znatno veće ukupne prihode od lanjskih 100 milijuna kuna.

O radu i uspješnosti novog centra ovisit će, kazao je, i njihovo dalje širenje u Hrvatskoj, što planiraju u idućim godinama, posebno u gradovima na Jadranu, Zadru i Rijeci.

Bresson je danas zahvalio i svim uključenim u otvaranje centra, posebno izvođaču radova Tehnici, istaknuvši da je to bio dugotrajan i zahtjevan projekt jer im je zbog administrativnih i birokratskih teškoća trebalo pet godina da centar otvore.

Cilj im je postati vodeći u Hrvatskoj u segmentu ponude 'uradi sam', a vjeruje i da će hrvatske tvrtke i proizvodi osim u njihovim centrima u Hrvatskoj preko njih stići i u Francusku te na druga europska tržišta.


Francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier ocijenio je da su investicije Bricostorea novi korak u jačanju odnosa Francuske i Hrvatske.

Tome će zasigurno pridonijeti i sudjelovanje francuskog konzorcija u projektu Zračne luke Zagreb, a koliko zna, kako je kazao, Francuzi planiraju i druga ulaganja u Hrvatskoj nadajući se da će ova hrvatska Vlada učiniti sve za lakši ulazaka stranog kapitala.

Vjeruje i da će se dosta u tom smislu promijeniti i ulaskom Hrvatske u EU za što Francuska daje punu potporu i o čemu su, kako je kazao, uz ostalo jučer telefonski razgovarali novi francuski predsjednik Francois Hollande i hrvatski predsjednik Josipović koji je čestitao Hollandeu na izbornoj pobjedi.

Pomoćnik ministra gospodarstva Vedran Kružić kazao je da taj centar odgovara i izazovima koje si je postavila ova Vlada, a to su stvaranje pozitivne investicijske klime i otvaranje novih radnih mjesta.