SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ:

Autoceste zajedno duguju 27 milijardi kuna!

02.05.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Hoće li doći do poskupljenja cestarine, znat će se nakon 25. svibnja do kad uprave HAC-a i autoceste Zagreb - Rijeka moraju dostaviti Ministarstvu prometa planove restrukturiranja. Resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako se neće donositi odluka bez detaljne analize

'Ako do poskupljenja dođe ono se sigurno neće odnositi na stalne korisnike koji imaju ENC kartice. Zaštitit ćemo konkurentnost gospodarstva', rekao je Hajdaš Dončić. Istaknuo je kako su HAC i ARZ u teškoj financijskoj situaciji - zajedno duguju 27 milijardi kuna.

Ministar je najavio i raskidanje ugovora za neke od dionica koje su se planirale graditi. Zasad je siguran samo koridor 5C, pravac od Osijeka do Belog Manastira za koji su sredstva osigurali strani ulagači. 'Za pojedine dionice protuzakonito su se sklapali ugovori samo na temelju idejnog rješenja. Uopće nisu bila osigurana sredstva, a za neke niti građevinska dozvola. Sve je to bilo pomalo 'sick', ustvrdio je Hajdaš Dončić.

Na novinarski upit slijede i otpuštanja u HAC-u i ARZ-u Hajdaš Dončić je odgovorio da će vjerojatno biti, ali detalji će se znati kada vidi planove restrukturiranja.