UDRUGA POTROŠAČ

'Nakon poskupljenja plina ne treba nam nitko u NO Ine'

27.04.2012 u 14:01

Bionic
Reading

Ako se već moralo ići sa povećanjem cijene, trebalo se ići postepeno, u što manjim postotnim iznosima. Upozoravaju da je cijena porasla neprimjereno visoko, a da se nije ni pristupilo izradi modela kojim će se pomoći onima koji iz objektivnih razloga ne mogu plaćati svoje obveze za struju i grijanje. Suština ovog povećanja, smatraju u udruzi, jest želja da se dođe do sredstava za investicije koje će se onda trošiti pod nadzorom 'podobnih'

Savet udruga za zaštitu potrošača posebno smeta da se povećanje cijene električne energije i prirodnog plina obrazlaže s usklađenjem s europskim cijenama; 'jer se kod nas nikad ne spominje da po paritetu kupovne moći hrvatski potrošači plaćaju i struju i plin približno prosjeku 27 zemalja EU'.

Smatraju da se ovime ide prema rasterećenju gospodarstva; ali jeftinija struja trebala bi biti dostupna poduzetnicima koji su usmjereni na proizvodnju, a ovako zapravo pomažemo trgovinama, bankama i operaterima.

'Neprimjereno je, nepotrebno i nedopustivo, da se sada sve greške iz bliže i dalje povijesti u odnosu na poslove s plinom u Republici Hrvatskoj rješavaju kroz cijenu za kućanstava, i to u trenutku prisutne krize i sve težih uvjeta života. Nakon ovakve odluke, u NO INE ne treba nitko ni ulaziti, a pitanje je i tko će poželjeti plin kad dođe do Dalmacije', stoji u priopćenju koje potpisuje Nenad Kurtović iz Saveza udruga za zaštitu potrošača.