ZATVOREN SPLITSKI SAJAM

'Nautički sektor izlazi iz recesije'

22.04.2012 u 19:28

Bionic
Reading

Četrnaesto izdanje Croatia Boat Showa, najvećeg i najznačajnijeg sajma nautike u regiji, završilo je u nedjelju poslijepodne uz vidno zadovoljstvo organizatora. Više od 150 izlagača, 15 svjetskih i desetak hrvatskih premijera te znatno veći broj posjetitelja pokazali su da se hrvatski nautički sektor polako oporavlja od krize

'Sve brojke su znatno povoljnije nego lani, što znači da izlazimo iz recesije', kazao je direktor Croatia Boat Showa Vicenco Blagaić. Posebno je naglasio ulogu izlagača iz Turske, države koja već godinama bilježi snažan gospodarski rast i iz koje je na splitskom sajmu nastupilo čak sedam tvrtki.

Vlasnik jedne od njih, Haci Badilli iz Antalyje, upravo u Splitu prvi put je predstavio svoj futuristički gliser za parasailing nazvan 'Evolution'. Golemo zanimanje izazvao je i desantni gumenjak izrađen za potrebe Oružanih snaga Hrvatske.


Plovilo koje koriste diverzanti iz Bojne za specijalna djelovanja izrađuje se u tvrtki Olimp Nautika iz Pule, a postiže maksimalnu brzinu od preko 60 čvorova i zadovoljava sve NATO standarde.

Splitski sajam službeno je zatvoren velikim vatrometom u Gradskoj luci i subotnjim Playboy partyjem u klubu Imperium. Točan broj posjetitelja organizatori nisu objavili, no većina gradskih hotela i restorana bilježila je iznadprosječan promet.