PARK PLAZA U PULI

Hotel Histria i naselje Punta Verudela postaju svjetski brend

07.04.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Nakon opsežne obnove, pulski hotel Histria zabljesnut će krajem svibnja s četiri zvjezdice, a novootvoreni hotel promijenit će i naziv u Park Plaza Histria Pula. Kako ističe direktor marketinga Arenaturista Zoran Vucelić, time Pula po prvi put dobiva internacionalni turistički i hotelski brand te postaje još atraktivnija business & leisure destinacija, a Park Plaza Hotels & Resorts otvaraju Hrvatsku kao novu turističku destinaciju

Park Plaza hotels u svom vlasništvu ima 25 hotela

Hotelska kompanija Park Plaza Hotels & Resorts vlasnik je i upravitelj luksuznih i lifestyle hotela, prvenstveno s četiri zvjezdice, u velikim europskim gradovima i regionalnim središtima. Većina hotela grupacije dio je istoimenog branda, na koji grupacija ima ekskluzivna prava u 56 zemalja Europe, Bliskog istoka i Afrike, ili branda art'otel koji je u potpunom vlasništvu tvrtke Park Plaza.

Grupacija trenutačno ima 25 hotela ili art'otela Park Plaza s ukupno 5.508 soba. Novi projekti koji se u ovoj i narednoj godini realiziraju, osim pulskih Park Plaza Histria i Park Plaza Verudela, uključuju još art'otel Amsterdam, art'otel London Haxton i Park Plaza Nuremberg.

Naime, Arenaturist uvodi brand Park Plaza Hotels & Resorts na hrvatsko tržište, a trenutno se obnavljaju i brendiraju dva objekta na pulskom području. 'Arenaturist i Park Plaza Hotels & Resorts krenuli su u obnovu i brendiranje hotela Histria i apartmanskog naselja Punta Verudela. Po završetku ove opsežne investicije vrijednosti 25 milijuna eura, oba će objekta ispunjavati sve kvalitativne standarde svjetskog hotelskog brenda Park Plaza Hotels & Resort', veli direktor marketinga Zoran Vucelić.

U hotelu Histria obnovit će se i moderno opremiti 233 sobe i devet suita, renovirat će se kongresni centar s kongresnom dvoranom koja može primiti 700 sudionika te još tri manje dvorane za sastanke s kapacitetom 20 do 80 sudionika. 'Sve dvorane će biti opremljene najsuvremenijom audio i videotehnologijom te ostalom opremom potrebnom za organizaciju najzahtjevnijih kongresa i eventa', veli Vucelić. Ističe da će hotel imati cjelogodišnje poslovanje, a upravo će im novi kongresni centar omogućiti punu predsezonu i postsezonu.

Dizajn interijera hotela i arhitektonska rješenja povjerena su poznatom arhitektonskom studiju Scott Brownrigg iz Londona. Kako je predviđeno, kompletno će se preurediti unutrašnji hotelski bazen s morskom vodom te svi prateći welness i beauty sadržaji koji uključuju: saune, prostore za masaže i kozmetičke tretmane, zone za opuštanje i fitness studio. Također, osim hortikulturalnog preuređenja vanjskog područja oko hotela zajedno s plažom, gosti će imati na raspolaganju i sunčalište s udobnim ležaljkama te Yacht lounge bar restoran.

U svibnju se otvara i turističko naselje Park Plaza Verudela Pula, čija obnova se odvija pod kreativnom palicom domaćih arhitekata Studija 92 iz Labina, a uključuje potpunu obnovu 385 apartmana, recepcije, glavnog restorana te vanjskog bazena s morskom vodom, Kid's Cluba, trgovačku zonu, parking te hortikulturalno uređenje naselja.