SVAĐE NA MARKOVU TRGU

Bijesni Ribić napustio sjednicu GSV-a

22.04.2009 u 11:50

Bionic
Reading

Vilim Ribić, predstavnik sindikata javnih službi, napustio je sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) koje upravo zasjeda na Markovu trgu. Vidno ljut i razočaran, Ribić je ustvrdio da GSV nije kompetentno mjesto za rješavanje problema

'Pukao sam nakon pola sata, iziritirale su me izjave poslodavaca i ministra financija Ivana Šukera. Samo se pravdaju i optužuju druge. Kod njih ne postoji volja za dijalog, zbog toga pozivam premijera Sanadera da se uključi u pregovore', rekao je Ribić okupljenim novinarima.

Jedino je Hrvatska, prema njegovim riječnima, odlučila srezati plaće zaposlenima u prosvjeti i zdravstvu, za razliku od ostalih država u susjedstvu. Skupština Srbije je tako, tvrdi on, smanjila plaće svima osim profesorima i liječnicima, a slično je i u Sloveniji.

Inače, na današnjoj sjednici GSV-a se trebaju analizirati rezultati pregovora Vlade, sindikata državnih i javnih službi. Socijalni bi se partneri trebali izjasniti oko najavljenih prosvjeda i štrajka Sindikata javnih službi koji su za ovaj tjedan najavili prosvjedne skupove u četiri najveća hrvatska grada, kao uvod u štrajk koji bi, ako članstvo tako odluči na referendumu, organizirali između 11. i 15. svibnja.