NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO

Sindikat Jadrankamena preuzeo tvrtku

15.03.2012 u 16:25

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat Jadrankamena u Pučišćima na Braču danas je preuzeo poslovanje tvrtke i kontrolira svako otpremanje kamionima robe naručiteljima, doznaje se od predsjednika Nezavisnog sindikata Tončija Drpića

Cilj nam je da preuzimanjem poslovanja Jadrankamena spriječimo daljnju pljačku tvrtke. Iako smo jučer obnovili opći štrajk mi dolazimo na posao i provjeravamo svaki kamion s našom robom, posjeduje li ispravne dokumente i hoće li ta roba biti plaćena, izjavio je Drpić.

Po njegovim riječima, članovi Nezavisnog sindikata danas su spriječili dva kamiona da odvezu robu u Jadrankamenov prodajni centar u Splitu jer je to, kako je ustvrdio, 'leglo kriminala'.

Također smo danas spriječili jedan kamion da odveze robu u sestrinsku Jadrankamenovu tvrtku u Sesvete jer smo radili za njih, a nisu nam platili robu, kazao Drpić.

Upozorio je da će članovi Nezavisnog sindikata odsada dozvoljavati isporuku robe samo onim naručiteljima koji su je platili, a ubuduće i onima koji budu jamčili plaćanje robe.

Platni promet Jadrankamena, i nakon što smo preuzeli poslovanje, odvija se preko postojećeg računa ali uskoro ćemo utemeljiti novu tvrtku s novim računom preko kojega će se odvijati plaćanje, objasnio je Drpić dodavši kako će se ta nova tvrtka zvati Kamenjadran.

Trgovački sud u Splitu prošlog je tjedna zaprimio prijedlog predsjednika Uprave Jadrankamena Vedrana Vilovića za pokretanje stečajnog postupka nad tom tvrtkom.