SASTANAK S MILANOVIĆEM

IKEA traži domaće dobavljače namještaja

14.03.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Čelnici IKEA-e izvijestili su premijera Milanovića o planovima tvrtke u Hrvatskoj. Najavili su skoro otvaranje zagrebačkog centra te angažiranje domaćih dobavljača za potrebe proizvodnje namještaja

Predsjednik Vlade Zoran Milanović sastao se s predstavnicima tvrtke IKEA Mikaelom Ohlssonom, glavnim izvršnim direktorom IKEA Grupe, Draganom Skaluševićem, direktorom IKEA Hrvatske i Brankom Mihajlovom, direktorom Inter IKEA centre.

Razgovaralo se o kratkoročnim i dugoročnim planovima i aktivnostima te tvrtke u Hrvatskoj. Glavni izvršni direktor Mikael Ohlsson upoznao je premijera Milanovića s trenutačnom situacijom u kontekstu što bržeg početka gradnje prve IKEA-ine robne kuće u Hrvatskoj i iskazao odlučnost dolaska na hrvatsko tržište

Osim u Zagrebu, gdje je otvaranje predviđeno u 2013. godini, dugoročno se planiraju otvoriti još dvije robne kuće, u Splitu i Rijeci. Također je istaknuo kako vidi veliki potencijal u proširenju suradnje s lokalnim dobavljačima.

'Pored Tvina iz Virovitice, s kojim IKEA surađuje već 30 godina, i Feroplasta iz Buja, tražimo i druge dobavljače u Hrvatskoj', naglasio je glavni izvršni direktor.

Premijer Zoran Milanović izrazio je punu potporu IKEA-inim planovima za Hrvatsku, ističući da će Vlada pomagati, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, u cilju ostvarenja ove važne investicije, koja će otvoriti nova radna mjesta i pružiti široke mogućnosti suradnje lokalnoj industriji.