ANTE TODORIĆ

Agrokor će investirati 100 mil. eura u Srbiji

07.03.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Podpredsjednik Agrokora Ante Todorić najavio je u utorak kako ta tvrtka namjerava u slijedećih godinu dana u svojim poduzećima u Srbiji investirati oko 100 milijuna eura.

"Agrokor će u slijedećih godinu dana investirati, što direktno, što indirektno, u naše tvrtke u Srbiji oko 100 milijuna eura", izjavio je Todorić beogradskoj televiziji B92, tijekom boravka na Kopaonik business forumu 2012".

Istaknuo je kako ta tvrtka smatra hrvatsko okruženje prirodnim okolišem gdje će investirati, te da je Agrokoru, kao hrvatskoj tvrtki, poznat mentalitet i tržište u Srbiji i da je zato tvrtka odlučila investirati u toj zemlji.

Podsjetio je kako je Agrokor počeo investirati u Srbiji 2003. godine u tri tvrtke, Frikom, Dijamant i u Ideu, te da je do danas investirao 450 milijuna eura čistog kapitala u Srbiju gdje ima sedam tisuća zaposlenih.

"Kopaonik business forum 2012", koji je počeo u utorak i završava u četvrtak, tradicionalni je forum srbijanskih ekonomista, a među više od 500 sudionika su gospodarstvenici, članovi srbijanske vlade, gospodarski stučnjaci, predstavnici međunarodnih financijskih institucija, kao i veleposlanici zemalja najvažnijih trgovinskih partnera Srbije.