SLOVENSKE FINANCE

Agrokor će ići s nižom ponudom za Mercator?

29.02.2012 u 10:48

Bionic
Reading

Kad slovenska vlada odluči što će s NLB-om, Agrokor će pokrenuti akciju u vezi kupnje Mercatora, a nova bi ponuda mogla biti znatno niža pišu slovenske Finance

Hrvatski Agrokor čeka znakove nove slovenske vlade, a ako dobije zeleno svjetlo politike, nova bi ponuda mogla biti znatno niža od 221 eura koliko su nudili za dionicu Mercatora. Banke vlasnice signaliziraju da bi pristale i na 180 eura po dionici, pri čemu bi tržišna cijena cijelog Mercatora iznosila 678 milijuna eura.

Trenutačna tržišna cijena Mercatora je 123 eura (kupnja bi pri takvoj prodajnoj cijeni iznosila 463,5 milijuna), a vlasnici moraju nastaviti raditi na revalorizaciji vrijednosti poduzeća. Finance su doznale iz više izvora da će Agrokor ići s nižom ponudom, koju od njih zahtijevaju njihovi financijeri.

Protivnici prodaje još su uvijek skeptični prema činjenici da će Agrokor uspjeti prikupiti dovoljno novca. Na hrvatskoj strani uvjeravaju da je sve u redu s financiranjem. Finance podsjećaju da je Agrokor, baš kao i Mercator vrlo zadužen te da bi kupnjom najvećeg slovenskog trgovca najbolje mogao riješiti svoju egzistenciju.