U SUVLASNIŠTVU ČAČIĆEVIH

Coningov hotel Trakošćan tek otvoren, a već bez plaće

Bionic
Reading

Obnovljeni Hotel Trakošćan radi samo dva mjeseca, a već ima problema s isplatom plaća. Ovih dana radnicima je isplaćeno tek 25 posto plaće za studeni prošle godine, doznaje Poslovni dnevnik u Sindikatu graditeljstva u čijem su članstvu radnici Hotela, s obzirom da Hotel Trakošćan posluje u sklopu građevinske tvrtke Coning grupa u čijem je suvlasništvu supruga Radimira Čačića, Marija Čačić

U sindikatu tvrde da je hotelski biznis varaždinske tvrtke postao žrtva krize u građevinskom sektoru, odnosno da su radnici hotela prisiljeni dijeliti sudbinu građevinaca. U Upravi Hotela Trakošćan djelomice se slažu s ocjenom da hotelski radnici plaćaju cijenu solidarnosti unutar grupe, no napominju da se ne plaše za buduće poslovanje jer je hotel u samo dva mjeseca rada zabilježio izniman rezultat.

Hotel Trakošćan ima četiri zvjezdice, 126 soba, dva luksuzna apartmana te kongresnu dvoranu za 300 osoba, a u obnovu je uloženo 90 milijuna kuna. Od toga je 20 milijuna uloženo iz vlastitih sredstava Coning grupe, tvrtke u suvlasništvu Marije Čačić, članice Uprave.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić zajedno sa suprugom do 2000. godine držao je 20 posto udjela u tvrtki, a tada je svoja vlasnička prava prenio na odvjetnički ured. Iako je hotel otvoren za Božić, velik dio od 45 zaposlenih počeo je raditi i nekoliko mjeseci prije otvaranja, što znači da neki nisu dobili ni prvu plaću.

'Prije tri dana bila je isplata dijela plaće za studeni, a Uprava je najavila da će u iduća dva tjedna na račune sjesti dvije plaće. Sindikat je potpisao s Upravom da će se tri zaostale plaće isplatiti u roku 15 mjeseci', kazao je za Poslovni dnevnik Ivan Kovačević, predsjednik Sindikata graditeljstva.

ČITAV ČLANAK PROČITAJTE OVDJE