TURISTIČKA RASPRODAJA

Krstarenje Jadranom za samo 5,6 kuna

20.04.2009 u 09:38

Bionic
Reading

Talijanska kompanija za organiziranje krstarenja i brodskih putovanja, MSC Cruises, vodi putnike iz Australije i Novog Zelanda u Hrvatsku, Italiju, Grčku i Španjolsku za samo jedan dolar (5,6 kuna), što je odgovor na recesiju i sve veće probleme, u kojima se nalaze turoperatori.

Doduše, uz jedan dolar potrebno je platiti i lučku pristojbu koja stoji oko 190 američkih dolara, odnosno ukupno manje od 1100 kuna. No da bi se iskoristile mogućnosti ovakvog jednotjednog aranžmana potrebno je imati partnera ili suputnika koji će istodobno platiti punu cijenu. Dakle, jedna osoba plaća punu cijenu između 1500 i 2000 dolara, dok druga osoba u istoj kabini dobiva smještaj za jedan dolar, piše Poslovni Dnevnik.

Kako se posljedice recesije sve intenzivnije osjećaju diljem svijeta, slijedom čega ljudi ostaju bez posla, a time i bez mogućnosti odlaska na odmor, takvi aranžmani postaju sve učestaliji.

Tako, primjerice, avioprijevoznik Singapore Airlines nudi noćenje u Singapuru za samo jedan dolar, uključujući smještaj u hotelu, transfer s aerodroma i do njega, neograničeni broj vožnji lokalnim autobusima te slobodan ulaz za sve zabavne sadržaje u gradu.

Takva jednodnevna ponuda vrijedi za sve putnike na letovima između Novog Zelanda i Šangaja, Tokija, Mumbaja, Milana ili Londona.