MRŠIĆ PREUZEO PODRAVKU

'Rezultati će pokazati je li riječ o političkom kadroviranju'

24.02.2012 u 21:19

Bionic
Reading

Nova Uprava Podravke dobila je podršku Nadzornog odbora nakon što smo prezentirali plan koji osigurava iznadprosječan rast, istaknuo je novi predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić na konferenciji za novinare nakon sjednice Nadzornog odbora na kojoj je imenovano novo vodstvo koprivničke prehrambene tvrtke

Naša je namjera da poslovanjem kompanije budu zadovoljni svi dionici. Želimo da Podravkinim rezultatom budu zadovoljni dioničari, investitori, radnici, dobavljači, kupci i potrošači, kazao je Mršić koji smatra da tvrtka svoju budućnost može graditi na ogromnim ljudskim potencijalima i kapacitetima koje ima.

Uz Mršića na čelu kompanije, Nadzorni odbor Podravke je za nove članove Uprave imenovao Jadranku Ivanković, Oliviju Jakupec, Jorna Pedersena i Miroslava Klepača, a razriješena je dosadašnja Uprava kojoj je na čelu bio Miroslav Vitković.

Osim u Upravi došlo je i do novih imenovanja u samom Nadzornom odboru u kojem je mjesto predsjednika, umjesto Ljube Jurčića, preuzeo Dubravko Štimac. Za zamjenika predsjednika izabran je Mato Crkvenac, koji je i novi član Nadzornog odbora imenovan od strane Agencije za upravljanje državnom imovinom. Agencija je novim članom Nadzornog odbora imenovala i Ivu Družića koji će zamijeniti Miljenka Javorovića.

Imenovanje nove Uprave obavljeno je temeljem plana razvoja Podravke koji je na sjednici Nadzornog odbora prezentiran, rekao je Štimac. Zahvalio je svom prethodniku Ljubi Jurčiću što je uložio trud da Podravka prebrodi kriznu situaciju te Upravi koju je vodio Vitković i koja je, kako je rekao, u dvije krizne godine uspješno vodila Podravku i osposobila je za novu brzinu razvoja.

Mršić je rekao kako je namjera nove Uprave da Podravka postane respektabilna međunarodna kompanija sa sjedištem u Koprivnici, a da bi se to postiglo nužno je internacionalizirati poslovanje i upravljanje, zbog čega je odlučeno da jedan od članova Uprave bude Jorn Pedersen, menadžer s bogatim međunarodnim iskustvom.

Na upit novinara kakvi su bili financijski uvjeti dolaska nove i odlaska stare Uprave, Mršić je rekao kako će njegova plaća biti 35 tisuća kuna neto, što je oko 20 posto manje nego što je primao dosadašnji predsjednik Uprave, a i izlazna je mu opcija bitno manja. Nadzorni odbor nam nudi nagradu, ako će biti rezultata, odnosno nudi da sudjelujemo u porasti vrijednosti kompanije, rekao je.

Dubravko Štimac je kazao da su ugovori nove Uprave značajno smanjeni u odnosu na prijašnje ugovore. Od bivših članova Uprave tri ostaju u kompaniji, a dva odlaze i to pod nešto boljim uvjetima za Podravku nego što su im to jamčili ugovori, istaknuo je Štimac.

Zamoljen da komentira kritike koprivničko-križevačkog župana Darka Korena da je Mršićevo imenovanje u rukovodstvo Podravke političko kadroviranje, tim više što je Vitkovićev tim imao odlične rezultate, Mršić je kazao kako se smatra sposobnim biti predsjednikom Uprave Podravke. O tome je li moje imenovanje političko ili ne, najbolje će govoriti rezultati, poručio je.