MRŠIĆ NOVI ŠEF UPRAVE

Mato Crkvenac ipak samo zamjenik NO Podravke

24.02.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Dubravko Štimac, inače predsjednik Uprave PBZ/CO obveznog mirovinskog fonda, izabran je na čelo Nadzornog odbora Podravke, a Zvonimir Mršić, dosadašnji gradonačelnik grada Koprivnice, novoimenovani predsjednik Uprave. Nekadašnji ministar financija iz redova SDP-a Mato Crkvenac imenovan je zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora

Nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju Dubravka Štimca za predsjednika Nadzornog odbora Podravke, a za njegova zamjenika imenovan je Mato Crkvenac, novoimenovani član Nadzornog odbora Podravke od Agencije za upravljanje državnom imovinom, koji u Nadzorni odbor ulazi umjesto Ljube Jurčića.

Pored Mate Crkvenca, Agencija za upravljanje državnom imovinom imenovala je i Ivu Družića članom Nadzornog odbora Podravke koji će na toj funkciji zamijeniti dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Miljenka Javorovića.

Nakon navedenih imenovanja u okviru Nadzornog odbora, došlo je i do promjena unutar Uprave Podravke. Za novog predsjednika Uprave Podravke imenovan je Zvonimir Mršić, dosadašnji gradonačelnik grada Koprivnice, a članovima Uprave imenovani su Jadranka Ivanković, viša predavačica na Veleučilištu Vern, Olivija Jakupec, dosadašnja pomoćnica direktora Jadranskog osiguranja u Koprivnici, Jorn Pedersen, dosadašnji viši potpredsjednik danske kompanije Uhrenholt i izvršni direktor Uhrenholt Russia te Miroslav Klepač, koji u Podravku dolazi s pozicije člana Uprave Iskon Interneta.

'Zahvaljujem se predsjedniku i članovima dosadašnje Uprave na radu i rezultatima koje su postizali. Ocijenili smo ih dobrima u danim okolnostima, ali želimo intenzivirati ukupni razvoj Podravke kako povećanjem obujma proizvodnje i prodaje na svim tržištima, tako i višim stupnjem efikasnosti. Vjerujemo da je za te iskorake kompanija spremna i sposobna te smo zato odlučili dati priliku novoj Upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem. Plan razvoja i poslovanja Podravke koji je, sa svojim timom suradnika, ponudio Nadzornom odboru ocijenili smo perspektivnim i u potpunosti smo podržali', izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Dubravko Štimac.

Nakon što je prezentirao program rasta i razvoja kompanije pred Nadzornim odborom, novi predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić izjavio je: 'Podravka ostaje kompanija s velikim potencijalom koja posluje na međunarodnom trţištu sa sjedištem u Koprivnici. Njeno je poslovanje nakon krizne situacije stabilizirano te mi je namjera iskoristiti prilike koje se pružaju za rast brži od grupe i značajnije bolju efikasnost. Cilj upravljanja je da svi dionici budu zadovoljni Podravkom. Želimo se vratiti korporativnim vrijednostima koji su Podravki osiguravali rast i razvoj oslonjen na istraţivanje i inovativnost, poznavanje navika i potreba potrošača, partnerstvo s dobavljačima i kupcima te razvoj i upravljanje markama. Velika vrijednost Podravke su kreativni i poslu predani zaposlenici kojima želimo stvoriti prostor da se poistovjete s kompanijom dajući maksimalni doprinos ostvarivanju zajednički postavljenih ciljeva.'

S dosadašnjom Upravom Podravke na čelu s predsjednikom Uprave Miroslavom Vitkovićem dogovoren je sporazumni prekid mandata. Vitković, koji je imenovan za novog direktora Podravkinog poduzeća u Ljubljani te savjetnika predsjednika Uprave Podravke za tržišta, nakon zahvale na suradnji svim članovima Nadzornog odbora izjavio je: 'Uprava Podravke koja je imenovana početkom 2010. imala je nekoliko ključnih zadataka s ciljem stabiliziranja kompanije. Prvi zadaci bili su uspostaviti financijsku stabilnost, smanjiti zaduženost kompanije, ostvariti profit i rast prihoda, pokrenuti novi inovacijski i investicijski ciklus te sačuvati stupanj zaposlenosti. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako su navedeni ciljevi, jednako kao i planovi postavljeni za Grupu Podravka, uspješno ostvareni te su stvoreni vrlo dobri uvjeti za daljnji razvoj kompanije'.

Osim Miroslava Vitkovića, u Podravki ostaju i Krunoslav Bešvir koji će na izvršnoj razini biti zadužen za marketing te Miroslav Repić koji će, jednako tako, na izvršnoj razini biti zadužen za operativnu efikasnost kompanije. Dosadašnji članovi Uprave Lidija Kljajić i Marin Pucar odlaze iz Podravke.