JE SASTANAK, NIJE SASTANAK

Mrsić sa sindikatima neće pričati o ZOR-u, već o reprezentativnosti

22.02.2012 u 11:51

Bionic
Reading

Vlada i sindikati danas su trebali započeti razgovore o izmjenama 262. članka Zakona o radu (ZOR) koji se odnosi na produljenu primjenu kolektivnih ugovora. Međutim, zbog nesporazuma sa sindikalnim čelnicima sastanak je odgođen za sutra, a glavna tema uopće nije ZOR

Sindikalnim čelnicima je zametalo to što su za susret s ministrom prvo saznali preko medija, a tek onda im je stigao službeni poziv.

Osim toga, sastanak se trebao održati u poslijepodnevnim satima, izvan radnog vremena, a Vlada je odlučila da neće plaćati prekovremene sate zaposlenima u javnoj upravi, pa su Mrsiću prigovorili i to.

Nakon što je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever nazvao Mrsića da bi mu rekao da sindikalni čelnici neće doći na današnji 'konzultativni sastanak', iz Ministarstva im je upućen službeni poziv s novim terminom – četvrtak u 14.30 sati

Međutim, kao glavna tema sastanka ne navodi se izmjena ZOR-a, već Zakon o reprezentativnosti

U razgovoru za tportal.hr Krešimir Sever kaže da sindikati u ovom trenutku ni ne žele raspravljati o promjenama članka 262. Vlada, ističe, tek treba službeno naznačiti da želi otvoriti temu ZOR-a i iznijeti svoj prijedlog. Sve dosad to su bili napisi po medijima, kaže Sever.