SELJACI ZADOVOLJNI JAKOVINOM

Prvi dio poticaja u ožujku, ostaje problem otkupne cijene mlijeka

14.02.2012 u 20:03

Bionic
Reading

Dio poticaja za 2011. godinu, u otprilike 30-postotnom iznosu, seljacima će obliku akontacije biti isplaćen do kraja ožujka – podatak je to koji su danas na sastanku s Tihomirom Jakovinom, ministrom poljoprivrede, dobili čelnici Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac i Zvonko Pipić. S ministrom su se u Zagrebu našli oko podneva te su razgovarali o problemima hrvatskog poljoprivrednika – važnosti isplate poticaja, plavom dizelu, dodjeli državnog zemljišta, otkupnim cijenama poljoprivrednih proizvoda

'Isplate poticaja ni ove se godine neće bitno mijenjati, a jedan će dio biti uplaćen prije proljetne sjetve, najkasnije do druge polovice ožujka. Znam da će neki negodovati što uplata ne dospijeva već u veljači, ali razlika od nekoliko dana nikome ne bi trebala igrati preveliku ulogu', rekao je Zvonko Pipić, potpredsjednik Sindikata hrvatskih seljaka.

Na povratku za Slavoniju Pokrovac i Pipić su navratili i do mljekara prosvjednika u Bjelovaru, a tijekom večeri razgovarat će i s nezadovoljnim mljekarima na području Virovitičko-podravske županije. Njihov je problem niska otkupna cijena mlijeka zbog čega će, tvrde, poslovati s gubitkom.