TVRTKA UX PASSION

Zagrebački softveraši osvajaju London

09.02.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Zagrebačka softverska tvrtka UX Passion, iza koje stoje tri mlada poduzetnika, a bavi se dizajnom i izradom rješenja za korisnička iskustava, otvorila je podružnicu u Londonu, izvijestili su danas iz te tvrtke

Tvrtku UX Passion 2009. osnovali su Antun Debak, Darko Čengija i Vibor Cipan, koji imaju između 24 i 28 godina.

Londonski ured bit će zadužen za koordiniranje aktivnosti, prodaju i marketing za Veliku Britaniju kao i druge zemlje Commonwealtha, dok središnji ured tvrtke ostaje u Zagrebu, gdje će tim UX Passiona i dalje raditi na razvoju i istraživanju. Tvrtka već sada, nakon dvije godine poslovanja, ostvaruje više od 96 posto prihoda kroz izvoz svojih rješenja.

Za otvaranje podružnice u Londonu kažu da je veliki iskorak, ali i logičan potez u dugoročnoj strategiji jer su i do sada već uspješno surađivali s mnogim britanskim klijentima, poput tvrtki Vodafone, IBM UK, Ogilvy PR UK i Qualtrak.

Novi ured smješten je u samom središtu Londona, a želja osnivača je postupan rast sestrinske tvrtke kojom će, barem u prvo vrijeme, upravljati zagrebačka 'centrala'.

Londonska podružnica UX Passion Ltd. fokusirat će se na dizajn i razvoj korisničkih iskustava, osobito na mobilnim i tablet platformama.

'Otvaranjem sestrinske tvrtke potvrđujemo da mladi i mali tim može napraviti iskorak od uobičajeno prihvaćenih normi te da svoje poslovanje može i formalno proširiti izvan hrvatskih granica. Baza pritom ostaje u Zagrebu, a skori povratak Hrvatske u Europu samo će ojačati vezu između dva ureda. Iskoristit ćemo svakako prednosti koje nam omogućava ustanovljavanje tvrtke u Velikoj Britaniji, kao i mogućnosti još snažnijeg iskoraka na strana i nova tržišta', istaknuo je Vibor Cipan, suosnivač i partner UX Passiona.