TKO KOME PRIJETI?

Samodol i Škegro nastavljaju sukob

08.02.2012 u 21:23

Bionic
Reading

Nastavlja se sukob Ante Somodola i Borislava Škegre, naime, u HTV-ovoj emisiji 'In Medias Res' bivši šef HANFA-e Ante Samodol kazao je da je primio prijetnje smrću i pritom ustvrdio da one dolaze od bivšeg šefa nekretninskog fonda Questus Borislava Škegre, na što mu je ovaj opet zaprijetio tužbom

HANFA je 29. rujna prošle godine društvu za upravljanje investicijskim fondovima Quaestus Investu, koje je upravljalo Quaestus nekretninama, privremeno, na razdoblje od jedne godine, zbog niza nepravilnosti oduzela odobrenje za rad, a zbog toga su većinski vlasnici Questus nekretnina 17. studenog odabrali novog upravitelja, društvo Fima Global Invest iz Varaždina.

U međuvremenu, Samodol i Škegro vodili su svoje bitke preko medija, cijelo se vrijeme provlači priča o osobnom interesnom sukobu, a prijetnje su se spominjale i ranije, no tada je navodno Samodol bio taj koji je prijetio Škegri.

Povod današnjoj HTV-ovoj emisiji In Medias Res bila je današnja novinarska konferencija za medije na kojoj su čelnici Questus Investa Borislav Škegro i Tomislav Matić najavili tužbe protiv tjednika Nacional, odvjetnika Marijana Hanžekovića te Samodola.

Gostujući na javnoj televiziji Samodol je izjavio da je nakon oduzimanja licence primio prijetnje smrću i mafijom, pri čemu se obratio Škegri kao onome od kojega su potekle te kazao da je sve i prijavio te da će Škegro o tome morati odgovarati, a ustvrdio je i da ne bi bio na Škegrinom mjestu, na što je prozvani Škegro, koji je također bio jedan od gostiju konstatirao da to nema smisla.

Nikakvih prevelikih uzbuđenja nije u ostatku emisije bilo, i Škegro i Samodol su odbacili sumnje da su u sukobu zbog osobnih i materijalnih stvari, a bivši šef HANFA-e istaknuo je da jedva čeka da HANFA i Porezna uprava pokrenu postupke protiv Škegre, na što mu je Škegro kratko ponovio da 'ne može ništa više govoriti u ime HANFA-e te da će kao građanin biti tužen.