INGRA POPUSTILA

Klinika za tumore predana Ministarstvu zdravlja

08.02.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Tvrtka Ingra i Ministarstvo zdravlja postigli su dogovor na osnovi kojeg je Klinika za tumore danas predana Ministarstvu na korištenje, priopćili su iz Ingre

Dogovor o primopredaji Klinike postignut je nakon obećanja Ministarstva zdravlja da će se 'otvorena pitanja riješiti u što kraćem roku'. Podsjetimo, spor između Ingre i Ministarstva nastao je zbog dodatnih šest milijuna kuna troškova koje Ministarstvo nije htjelo platiti izvođaču radova.

Nakon primopredaje objekta povjerenstvo će pristupiti rješavanju okončanog obračuna zbog kojeg su sporna otvorena pitanja u prethodnom razdoblju ostala neriješena, napominje se u priopćenju.

Kako se navodi, nakon sličnog iskustva s bolnicom u Koprivnici, Ingra je inzistirala na otvorenom dijalogu i kompromisnom rješenju otvorenih pitanja oko Klinike za tumore još od prosinca 2010, kada su radovi na njoj završeni.

'Drago nam je što je novo vodstvo Ministarstva otvoreno za razgovor da bismo nadišli probleme koji su dulje vrijeme sporni. Sagradili smo kvalitetan objekt i nadamo se da će ga Ministarstvo što prije opremiti da bi ga građani mogli koristiti', rekao je Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, povodom primopredaje zgrade.